FluvioStone – Gepatenteerde innovatie voor duurzaam design

Over de hele wereld worstelt men met dezelfde kwestie: wateroverlast. ArtStone – je specialist in natuursteen, oprit en terras – pakt de waterproblematiek aan, met de gepatenteerde FluvioStone en EcoSpacer, winnaar van de Vlario Innovatieprijs. Deze innovatieve oplossingen zijn niet alleen functioneel, maar sluiten ook naadloos aan bij de eisen van de watertoets en overtreffen ook traditionele benaderingen zoals wadi’s en regenwaterputten.

Van parkeerplaatsen en voetpaden tot opritten en terrassen – in onze steden ontkomen we niet aan bestrating. In ons regenachtige land vormt dit echter een uitdaging. Met de toenemende gevolgen van klimaatverandering wordt wateroverlast jaar na jaar een groter probleem. Traditioneel wordt hemelwater afgeleid naar de riolering, wat leidt tot frequente overstromingen – een uitdaging waar traditionele oplossingen zoals wadi’s en regenwaterputten vaak tekortschieten door beperkte capaciteit.

Met de recent aangescherpte watertoets worden nieuwe projecten, waaronder nieuwbouw, grondige verbouwingen en aanpassingen aan waterinfrastructuur, verplicht om regenwater op te vangen en hergebruik te omarmen. Dit markeert een verschuiving waarin regenwater niet langer naar de riolering wordt afgevoerd, maar waar het de norm wordt om het rechtstreeks naar te bodem te laten infiltreren.

Te midden van deze verandering voorziet ArtStone een veelbelovende oplossing. In plaats van enkel te focussen op traditionele groenvoorzieningen, introduceren we een innovatief materiaal dat regenwater door laat naar de bodem. Je hoeft niet langer compromissen te sluiten tussen de functionaliteit en het design van je oprit of terras. Ontdek hoe ArtStone de strijd tegen wateroverlast en behoud van esthetiek combineert, en zo een toekomst vormgeeft waar regenwaterinfiltratie de nieuwe standaard is.

 

Een gepatenteerd en gerenommeerd waterinfiltratiesysteem

Wanneer je kiest voor het FluvioStone-systeem, omarm je niet alleen een innovatieve bestratingsoplossing, maar ook een reeks voordelen die bijdragen aan doeltreffend waterbeheer en je helpen voldoen aan de verstrengde watertoets. Deze keuze wordt aangemoedigd, met het volgende in gedachten:

          FluvioStone excelleert in het mogelijk maken van efficiënte infiltratie, zelfs bij hoge grondwaterstanden. Dit is van cruciaal belang bij het voldoen aan de eisen van de watertoets, die een evenwichtige waterhuishouding vereist. In tegenstelling tot regenwaterputten, die vaak beperkte opslagcapaciteit hebben en onderhevig zijn aan overstromingsrisico’s, biedt FluvioStone een adaptieve aanpak. Het systeem buffert regenwater snel en effectief. Een essentieel kenmerk van FluvioStone is de horizontale verspreiding van regenwater, wat cruciaal is voor een gelijkmatige infiltratie en het minimaliseren van lokale waterophopingen. Het voorziet bovendien voldoende buffercapaciteit, fungerend als betrouwbare tijdelijke opslag voor regenwater en het verminderen van overstromingsrisico’s, vooral in gebieden met variabele watertoevoer.

          Als je oprit, na wegenwerken, lager komt te liggen dan de straat, biedt FluvioStone een ideale oplossing. Het systeem past zich naadloos aan verschillende terreinomstandigheden aan, wat resulteert in een harmonieuze integratie. Ook als je wilt voorkomen dat je hemelwater naar de buren wordt afgeleid, is FluvioStone de juiste keuze. Het systeem biedt nauwkeurige controle over de waterstroom, waardoor je op een verantwoorde manier je omgeving beheert. Met de nieuwe watertoets voorschriften, is dit van cruciaal belang. Nu hemelwater niet langer rechtstreeks naar rioleringen mag worden afgevoerd, maar moet doorsijpelen naar de bodem, is onze FluvioStone de ideale oplossing.

In essentie is FluvioStone meer dan slechts een waterinfinfiltratiesysteem; het is een strategische keuze voor wie een holistische aanpak van waterbeheer nastreeft, zonder in te boeten aan functionaliteit of design.

 

EcoSpacers – Onzichtbare architect voor waterinfiltratie

In de toolbox van ArtStone’s waterbeheeroplossingen neemt de EcoSpacer, naast de FluvioStone, een centrale positie in. Deze schijnbaar onzichtbare maar onmisbare component in ArtStone’s duurzame aanpak, faciliteert niet alleen waterbeheer, maar biedt ook een ongekende mate van creatieve vrijheid bij het kiezen van klinkers. EcoSpacers maken het mogelijk om FluvioStone te integreren en tegelijkertijd te kiezen voor elke gewenste klinker. De subtiele gleuf tussen de klinkers zorgt ervoor dat water ongehinderd naar de bodem kan doorsijpelen, ongeacht de waterdoorlatendheid van de gekozen klinker.

Deze combinatie van functionaliteit en designvrijheid maakt ArtStone’s benadering uniek, waar zowel de praktische als esthetische aspecten van bestratingsprojecten harmonieus samenkomen. Het resultaat is niet alleen effectief waterbeheer maar ook een verbluffende esthetiek die naadloos past bij diverse ontwerpen en architecturale stijlen.

 

Waterbeheer met ArtStone – Een Duurzame Revolutie in Bestrating

In de wereldwijde strijd tegen wateroverlast heeft ArtStone met de FluvioStone en EcoSpacers een voortrekkersrol op zich genomen en dit als een geavanceerd alternatief voor traditionele oplossingen zoals wadi’s en regenwaterputten. Van parkeerplaatsen tot terrassen, de uitdaging van waterinfiltratie wordt met innovatieve oplossingen aangepakt, en het design hoeft daarbij geen stapje achteruit te nemen.

In essentie vertegenwoordigen FluvioStone en EcoSpacers niet alleen een revolutie in waterbeheer maar symboliseren ze een duurzame benadering van bestrating. ArtStone nodigt uit om niet alleen te bouwen aan stevige funderingen maar ook aan een toekomst waar waterbeheer en design hand in hand gaan. Ontdek de kracht van de keuze voor FluvioStone en EcoSpacers – een keuze voor duurzaamheid en effectiviteit waar elke druppel telt, en dat allemaal in een stijlvol jasje naar keuze.

 

Ontdek meer in onze toonzalen – neem contact op voor een persoonlijke uitleg!