Waarom een Wadi en Fluvio Stones een Goede Combinatie zijn voor Jouw Woonproject

Een wadi (infiltratiekom) is een effectieve en esthetische oplossing voor regenwaterbeheer. Het vangt overtollig regenwater op en laat het langzaam in de grond infiltreren, waardoor overstromingen en wateroverlast worden verminderd. Fluvio Stones, ontwikkeld door ArtStone, bieden een innovatieve aanvulling op traditionele wadi’s, vooral in situaties waar ruimte of bodemcondities beperkingen opleggen. Hier zijn enkele redenen waarom de combinatie van een wadi en Fluvio Stones ideaal is:

Voordelen van een Wadi

Waterbeheer: Een wadi vangt regenwater op en laat het infiltreren, wat bijdraagt aan de aanvulling van het grondwater en vermindering van wateroverlast.

Esthetiek: Wadi’s kunnen landschappelijk mooi worden geïntegreerd en dragen bij aan de visuele aantrekkelijkheid van de omgeving.

Waarom Fluvio Stones een Perfecte Aanvulling Zijn

Ruimtebeperkingen: In gebieden waar er onvoldoende ruimte is voor een volwaardige wadi, bieden Fluvio Stones een efficiënte oplossing. Deze stenen kunnen onder oppervlakken zoals opritten en terrassen worden geplaatst, waardoor ze geen extra ruimte innemen.

Onregelmatige Bodemomstandigheden: Wadi’s zijn soms niet geschikt voor gebieden met hoge grondwaterstanden of klei- en leemachtige bodems. Fluvio Stones functioneren goed in deze omstandigheden, doordat ze zowel verticale als horizontale waterinfiltratie mogelijk maken.

Flexibiliteit in Ontwerp: Fluvio Stones zorgen voor extra vrijheid in het ontwerp van buitenruimtes. Ze kunnen een deel van de infiltratievereisten overnemen, waardoor de omvang van de wadi kan worden verkleind en er meer ruimte overblijft voor praktische toepassingen zoals opritten en tuinen.

Draagkracht en Duurzaamheid: Deze stenen bieden voldoende draagkracht en zijn ecologisch verantwoord. Ze zijn ideaal voor gebieden die moeten worden uitgelijnd en kunnen zelfs onder zware belasting, zoals parkeerterreinen, worden gebruikt.

Ondergrondse Installatie: Fluvio Stones kunnen ondiep worden geplaatst, vanaf slechts 25 cm onder het maaiveld. Dit maakt ze geschikt voor stedelijke gebieden waar diepe graafwerken vaak problematisch zijn. Leuk weetje: toch is dit opgenomen in de Handleiding voor bovengrondse infiltratiesystemen!

De combinatie van een wadi en Fluvio Stones biedt een flexibele, efficiënte en esthetische oplossing voor regenwaterbeheer. Dit duo zorgt voor een optimale balans tussen functionaliteit en schoonheid, terwijl het voldoet aan de strenge vereisten van de watertoets. Bij ArtStone helpen we je graag met GRATIS deskundig advies en duurzame oplossingen voor jouw buitenruimte. Neem contact op voor je volgende project!